Klanten van Xolution kunnen gebruikmaken van Xontrol, hét beheerpaneel voor alles dat u moet kunnen doen met betrekking tot webhosting en domeinnamen. Ook een aantal handige tools, praktische handleidingen en de mogelijkheid tot ondersteuning zijn voorhanden.

Inloggen, serverstatus en contact

We starten op de welkomstpagina van Xontrol, waarop als eerste de mogelijkheid is gegeven om in te loggen. Logingegevens vergeten? Geen probleem, die zijn op te vragen via het bij ons bekende e-mailadres van uw account.

Direct onder het inlogveld wordt de serverstatus getoond. Is uw website of e-mail onbereikbaar, controleer dan hier of er melding van gemaakt is. Alle servers worden, door Pingdom, elke minuut (!) gecontroleerd of deze bereikbaar zijn en functioneren. Berichten over een probleem worden dag en nacht aan ons doorgegeven. In het uiterste geval van een storing, dan zal de dienst waar het probleem op van toepassing is, aangemerkt worden en ziet u vervolgens ons communicatiekaneel getoond dat we gebruiken bij dergelijke storingen: Twitter. Handig dus om ons op voorhand te volgen, dan bent u altijd als eerste op de hoogte.

Geen storing zichtbaar en toch problemen? Neem contact met ons op. Misschien betreft het enkel uw hostingaccount of is iets lokaals op uw computer in verbinding met onze servers aan de hand. U kunt, zonder in te loggen, het contactformulier invullen en ons berichten.

Ook handig: een aantal belangrijke handleidingen zijn direct vanaf hier bereikbaar. Even snel zien hoe een e-mailadres ingesteld moet worden bijvoorbeeld. Ook handig om aan uw medewerkers te geven, als deze wel toegang moeten hebben tot deze ondersteuning, maar niet mogen inloggen op uw account. Een aantal handige tools ontbreken ook niet, zo kunt u snel uw IP-adres aflezen en TeamViewer downloaden indien remote support nodig is.

Alle belangrijke zaken in één oogopslag

Eenmaal ingelogd komt u op het dashboard, vanwaar we graag doorverwijzen naar alle relevante opties binnen het beheerpaneel. Uw domeinnamen en hostingpakketten kunt u vanaf hier inzien en beheren, ondersteuning is direct voorhanden en we tonen wederom de serverstatus en eventueel uw openstaande facturen.

In het menu aan de linkerkant treft u alle opties binnen uw account aan: het inzien en wijzigen van uw klantgegevens, het beheren van de webhosting, een overzicht van uw domeinnamen en abonnementen, recente bestellingen en al uw facturen. Ook vanuit daar is ondersteuning direct aanklikbaar.

Webhosting zelf beheren

Met Xontrol komt er een einde aan het gebruiksonvriendelijke hostingpaneel DirectAdmin. Alle reguliere opties die u zou willen beheren, zijn onder Webhosting vertegenwoordigd: e-mailaccounts subdomeinen, databases en backups. Uiteraard kunt u van het betreffende hostingaccount ook uw wachtwoord wijzigen en heeft u direct inzicht in het gebruik van schijfruimte en dataverkeer.

Toch zelf geavanceerde functies beheren, zoals het instellen van cronjobs of redirects? Via een speciale link is DirectAdmin nog wel te benaderen. Dit zal in de meeste gevallen alleen voor de meer ervaren gebruiker zijn.

Ondersteuning en strippenkaarten

Een belangrijk onderdeel van Xontrol is de verbeterde helpdesk: u komt er via Ondersteuning op het dashboard of in het menu. U treft er uitgebreide documentatie, zoals handleidingen voor het instellen van e-mailaccounts in uw mailclient, evenals informatie over specifieke services en abonnementen voor u als klant van Xolution. Uiteraard is er ook een zoekfuncties aanwezig.

Contact opnemen kan ook vanaf deze pagina. U ziet hier tevens de laatste drie supportgesprekken, met de mogelijkheid om meer berichten uit het verleden op te vragen. Handig als u even iets terug wilt zoeken wat eerder besproken is.

En als laatste op deze pagina staan uw strippenkaarten weergegeven. Elke klant van Xolution krijgt bij een abonnement een aantal strippen inclusief. Deze zijn te gebruiken voor ondersteuning, zoals het terugzetten van een backup of uitleg over het spamfilter. Support is niet onbeperkt, dat zou webhosting te duur maken. Xolution kiest ervoor om de drempel wat lager te leggen, zodat het ook mogelijk is om voor een paar euro een hostingpakket af te nemen: niet iedereen heeft tenslotte veel ruimte nodig.. en datzelfde geldt ook voor ondersteuning. Waarom daarvoor betalen als het niet nodig zou zijn? Daarnaast maken wij met ons strippensysteem inzichtelijk wat er aan support geleverd is, wat voornamelijk handig is als u een abonnement heeft voor uw WordPress-website.
Zijn uw strippen op? Via Xontrol kunt u snel nieuwe bestellen.

Nog niet genoemd is de mogelijkheid om nieuwe domeinnamen en hosting te bestellen. Dit kan vanuit het overzicht van uw domeinen en pakketten maar ook via Bestellen. U kunt bestaande domeinnamen uitbreiden met hosting, uw huidige abonnementen upgraden en nieuwe domeinen bestellen. Krijgt u korting? Dan zal dit automatisch verwerkt worden: dit is tenslotte gekoppeld aan uw account.

)